2009-10-22

VänsterWiki goes kattblog

På tal om katter.

Katter har en exklusiv rätt att gå in i din trädgård. De får gräva upp dina nyplanterade blommor och skita i ditt jordgubbsland. Du ska snällt acceptera hål i gräsmattan och förstörda utemöbler. Slagsmål mellan katter och döda fåglar tillhör vardagen i ett villaområde. Tänk om du skulle klampa in i kattägarens trädgård och lägga en korv i hans blomlåda? Då lär grannen bli rätt ilsken och ringa polisen. I lagen talas om uppsyn över hund. Katter får bara tas om hand om den anses förvildad. Alltså, katter med halsband och fin päls har frikort att förstöra.

Nåde dig om du rör katten. Då kommer polisen och jagar dig. Vissa skiter i det och dödar bara för att det är så kul. Andra är tvingade att ta tag i problemet själva men utan att döda. Kommunen ska ha betalt för att komma och titta på den herrelösa katten. Kommunjägaren sitter hellre på kontoret och gnäller. Då är det omlokalisering som gäller. Det finns alltid en kattälskare på annan ort som kan hjälpa till med problemet.

Andra gillar inte heller .

5 kommentarer:

r1ll0.blogspot.com sa...

Lösdrivande katter är ett problem. Vad är det som får kattägare att tro att de bara kan släppa ut sina husdjur vind för våg, och sedan ska de ha rätt att bli upprörda om något händer djuren? Kastrera dem och ha dem inomhus!
Tänk om hundägare skulle göra likadant..?

Zman sa...

Jag läser i den refererade artikeln: "I onsdags kväll hittades en katt med en plastpåse trädd över huvudet av ambulanspersonal.". Det är fördjävligt att ambulanspersonal ger sig på katter på detta sätt. Skall inte de köra ambulans istället?
//Zman

vänsterwiki sa...

Vilket uppmärksammades av en vaken kommentator. Men tänk om:

"I onsdags hittades en katt av ambulanspersonal med en plastpåse trädd över huvudet."

justme sa...

hahaha ja visst, vi bor bottenvåning så de kan se direkt in i vår lägenhet och vi har en 42 tums tv. inte så lätt att missa utifrån gatan, annars hade jag skitit i den ;)

Zman sa...

En logisk förklaring kan vara att plastpåsen måste ha varit genomskinlig, annars skulle inte personalen ha kunnat se katten.
//Zman